Rája ütött agyon egy amerikai nőt

2008.03.21. 10:17
Bizarr balesetben vesztette életét egy amerikai nő Florida partjainál. Egy közönséges sasrája ugrott a hajóra, elsodorta a nőt, aki beverte a fejét.

Bizarr balesetről számolt be a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság illetékese. Csütörtökön egy közönséges sasrája ütötte agyon egy hajó utasát. Az amerikai nő a fedélzeten sétált, amikor a rája kiugrott az óceánból, és a fedélzetre zuhanva agyonütötte.

Az áldozat és családja Marathon város közelében hajózott az Atlanti-óceánon. "Egy nagy méretű közönséges sasrája ugrott ki a vízből és ütközött össze az áldozattal, a tüskéje megsértette valahol a testén, ennek következtében hanyatt esett, és beverte a fejét a hajóba. Pontosan nem lehet tudni, hogy melyik sérülés okozta a halálát."

Közönséges sasrája

A helyi médiahírek szerint a rája tüskéje a nő nyakát nyársalta fel. Más források szerint a 35 kilogrammos tengeri állat puszta súlyánál fogva vágta padlóra a nőt.

A ráják többnyire közvetlenül a víz felszíne alatt úsznak, ha üldözik őket, gyakran ki is ugranak a hullámokból, de általában kerülik az embereket. Az pedig rendkívül ritka, hogy egy éppen kiugró rája összeütközzön egy hajóval.