Fantomfogat a Kunságban

2002.10.22. 21:20
A Karcag közeli falvakban keresik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök azt az újbetyárt, aki hétfőn beverte két kamion szélvédőjét. A fiatalember az esti órákban egy fogatot hajtott, és akkor csapott le, amikor a kamionok, a szekérhez közeledve lelassítottak.
Már kétszer támadt teherautókra az ismeretlen fogathajtó Szolnok megyében - értesült a HavariaPress. A bejelentők szerint egy 25-30 év körüli férfi egy kivilágítatlan lovasfogatot hajt Karcag környékén, és amikor a közelébe ér egy teherautó, a nála lévő hosszú bottal bezúzza a járművek szélvédőjét, majd nyomtalanul eltűnik a sötétben.

A rendőrségen eddig két esetet jelentettek be. A megtámadott sofőrök a keskeny úton járműveikkel nem tudnak megfordulni, ezért gyalogosan próbálták üldözni a fogatot, de ez nem járt eredménnyel, mert a tagbaszakadt, markos legény vezette fogat nyomtalanul eltűnt az éjszakában. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Hiába figyelmeztette társát

Mikor az első kamionost megtámadták, CB rádión értesítette mögötte haladó társát, hogy vigyázzon, mert egy "fogathajtó haramia" beverte autója szélvédőjét - mondta az Indexnek a megyei rendőr-főkaptányság sajtófőnöke, Lengyel György alezredes. Azonban a második kamionos sem tudta elkerülni végzetét, mert a karcagi betyár az ő autójának is bezúzta a szélvédőjét.

A rendőrök most a személyleírás és a fogatról kapott információk alapján próbálják kézre keríteni a rejtélyes karcagi betyárt, mielőtt az újra támadásba lendül.