Háromszázezret kért a rendőr

2007.11.06. 10:35
Megszüntették a szolgálati viszonyát egy budaörsi rendőrnek, mert bírságolás helyett saját zsebre dolgozott. A rendőr egy hónappal ezelőtt állított meg egy autóst, és a kocsin több szabálytalanságot is talált, de 300 ezer forintért szemet hunyt volna a szabálysértések felett.

A rendőr a pénzt november 5-én este, az autós lakásán vette volna át. A sofőr azonban bejelentést tett a rendőrségen, így a lakásra érkező rendőrt a kollégái elfogták, mondta a Független Hírügynökségnek Galuska László, budaörsi rendőrkapitány.

A rendőr őrmestert őrizetbe vették és azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát, ellene a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást.

A budaörsi őrmester október 7-én állította meg az autóst. Több szabálytalanságot talált a kocsi műszaki állapotában, ezért háromszázezer forintot kért, hogy ne büntesse meg a sofőrt.

A büntetések egyébként, amiket a sofőr a szabálytalanságok miatt kaphatott volna, meg sem közelítik a 300 ezer forintot és a büntetés nem járt volna a jogosítvány bevonásával sem.