Gyerekeket gázolt a rendőrautó

2006.07.05. 09:44
Bicikliző gyerekeket gázolt el egy rendőrautó Komárom megyében. A kapitányság a szokásos napi jelentésében nem tett említést az esetről.

Két kerékpározó gyereket ütött el a szemközti sávba átsodródó rendőrautó Környe és Vértessomló között, a sérültek állapota súlyos - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Tatabányai Nyomozó Ügyészség munkatársa.

Az iskoláskorú fiú életveszélyes koponyasérüléseket, a kislány vállcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja - mondta el a kedden történt balesetről Végvári Zsuzsanna.

A Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság szerdai közleményében hallgat a balesetről. "Közútjainkon 3 súlyos sérüléssel végződő valamint 7 anyagi káros közlekedési baleset történt" - olvasható a megye közleménye a rendőrség honlapján. A rendőrök gázolásos balesete nincs a felsorolt esetek között.

Varsányi Zsolt, a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Index kérdésére elmondta, hogy az eset az ügyészség hatáskörébe tartozik, ezért nem számoltak be róla szerdai közleményükben. Varsányi megerősítette, hogy vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy a szolgálati autó hogyan sodródott a gyerekek felé.