Megosztották sírgyalázó videójukat

2007.08.22. 19:32
"Ha män itt vagyunk csinäjjunk egy normälis zsidoúgyaläzäst" - szólítja meg Adriánnak nevezett barátját egy fiatal magyar fiú egy, a Youtube videómegosztóra feltett videón.

A felvételeken a két fiatal egy zsidótemető sírjait rongálja, köpdösi, sőt, egy alkalommal még levizelni is próbálja. Az Adrián névre hallgató rongáló a végén szabvány náci karlendítéssel búcsőzik.

"Nem csak az a szörnyű, hogy ezt józan emberek megteszik, hanem az is, hogy később ezzel büszkélkednek, az interneten reklámozzák magukat" - nyilatkozta az esetről a Tv2 hírműsorának, a Tényeknek Feldmájer Péter, a magyar zsidó hitközségek elnöke.

A rendőrség már kedden bejelentést kapott a felvételről, ez alapján a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) meg is kezdte az eset vizsgálatát. Azt, hogy indítanak-e büntetőeljárást, három napon belül döntik el, nyilatkozta a Tényeknek Horváczy Emese, az NNI szóvivője.

Képaláírás

Azt, hogy a felvétel hol készült, egyelőre nem sikerült kideríteni. A Youtube oldaláról a tamas1488 nevet használó feltöltő eltávolította a felvételeket. Összesen két kisfilm készült.