Unta a salátát - agyonütötte az asszonyt

2008.10.03. 07:52
Egy hétig tűrte az egyhangú menüt, mielőtt elfogyott volna a türelme az ukrán nyugdíjasnak.

Hat napon át békésen ette a felesége által feltálalt salátát egy ukrán nyugdíjas a nyugat-ukrajnai Rivne megyében, de a hetedik napon megunta az egyhangú menüt, és az asszony fejéhez vágta a tányért, amely halálra sebezte a nőt.

A 63 éves férfit rettenetesen kihozta a sodrából, amikor felesége a hetedik egymást követő napon is ugyanazzal az orosz zöldség- és hússalátával traktálta. Elvesztette az önuralmát, és az eléje tett tányért teljes erejéből a neje felé dobta. Az edény mély sebet ejtett az asszony fején, ám az nem fordult orvoshoz, hanem elment a hálószobába lepihenni - írta csütörtökön a lembergi (lvivi) Ekszpresz című napilap.

A Rivne megyei rendőrség sajtószóvivője az újságnak elmondta, a végzetes vacsora utáni reggelen a férj az egyik szomszédot kérte, hogy nézze meg az ágyban fekvő feleségét, mert vérzik, és nem mozdul. A rendőrök már csak az 59 éves asszony halálának a beálltát, illetve azt tudták megállapítani, hogy az életét valószínűleg a halántékát ért ütés oltotta ki. Tettéért a nyugdíjas férfit nyolc év szabadságvesztésre ítélhetik.