Megmikrózta csecsemőjét a lelkésztanonc

2007.05.21. 13:54
Tíz-húsz másodpercig sütötte egy mikrohullámú sütőben kéthónapos lányát Joshua Mauldin. A 19 éves lelkésztanonc neje szerint nem férje, hanem a sátán a bűnös. A gyermek túlélte a sütést, a gyámhatóság most azon dolgozik, hogy szülei ne kaphassák vissza.

Mikrohullámú sütőbe tette gyermekét egy 19 éves lelkésztanonc a texasi Galvestonban, jelentette az AP. Joshua Royce Maudlin a vád szerint tíz-húsz másodpercig sütötte kéthónapos lányát a mikróban még május 10-én.

A kislány, Ana Marie súlyos égési sérüléseket szenvedett teste baloldalán és az arcán. Bár a mikrózást túlélte, még mindig kórházi ápolásra szorul.

A lelkésztanonc neje, Eva Marie szerint a szörnyű bűntettet nem férje, hanem a Sátán követte el. "A Sátán veszélyt látott a férjemben" - jelentette ki a bíróság előtt.

"Ez nem lehetett a férjem, a férjem csodálatos apa. A sátán ügyködött a gyengeségein keresztül" - mondta. A gyengeség elmondása szerint egy közelebről meg nem nevezett mentális betegség, amin hiába próbáltak segíteni.

Joshua Mauldin rendőrségi vallomása szerint a rá nehezedő stressz miatt dugta mikrohullámú sütőbe saját gyermekét. Ezt neje tagadja.

"Sose tenne ilyesmit, imádja a lányát. Ha a gyermek sír, ő nyugtatja meg. Ha beteg, ő viszi orvoshoz" - mondta.

Maudlinék egy nappal a szörnyű eset előtt érkeztek Arkansas-ból a texasi Galvestonba. Eva Marie elmondása szerint férje lelkészi állást kapott a városban.

Az asszony bízik benne, hogy visszakaphatja gyermekét. A gyermekvédelmi hatóságok azonban egyelőre nem hajlanak erre, sőt, tartósan korlátozni akarják a házaspár szülői jogait. Joshua Mauldinre pedig 5-től 99 évig terjedő börtönbüntetés és akár tízezer dolláros pénzbírság vár.