Legálisan működhetne a szexpláza a BM szerint

2005.04.12. 06:53
A Moulin Rouge igazgatója októberben olyan erotikus szórakoztató központot nyitna egy budapesti plázában, ahol 5500 négyzetméteren minden legális szolgáltatás megkapható lenne. A szexközpontban a prostituáltak kulturált és ellenőrzött körülmények között hívhatnák fel magukra a figyelmet, a plázában azonban szexuális aktusra nem kerülhetne sor. A Belügyminisztérium nem támasztott elvi kifogást a terv ellen. A pláza "arca" Molnár Alexandra egykori szexszínésznő, jelenleg táncos lenne.

Úttörőnek minősítette az A2 Wellnes Center Sport és Szabadidős Tevékenységeket Szolgáltató Kft. "türelmi zóna kijelölését nem igénylő, a prostitúcióhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, intézményeket komplex módon szemlélő" vállalkozásának tervét a Belügyminisztérium - tudta meg a Népszabadság.

Ötven bolt ötezerötszáz négyzetméteren

A kft. célja egy olyan szexipari szórakoztató-központ létrehozása lenne Budapesten, ahol minden legális szolgáltatás megtalálható. Vermes János, a kft. projektmenedzsere, a Moulin Rouge igazgatója szerint ma is bárki eljuthat szexmoziba, peepshow-ba, sztriptízbárba, masszázsszalonba, de ha a terv megvalósulna, akkor mindenki egy helyen találhatná meg ezeket a szolgáltatásokat.

A kft. októberben 5500 négyzetméteren mintegy ötven különböző üzletet nyitna, és az ehhez szükséges egymilliárd körüli összeg is megvan. A helyszínt is megtalálták, erről azonban Vermes - részben üzleti megfontolásokból - egyelőre nem kíván beszélni. Mint a Népszabadságnak elmondta, még nem kértek működési engedélyt, és nem tartaná szerencsésnek, ha az önkormányzat a sajtóból értesülne szándékaikról.

Kielégülésmentesen

Nem megoldás
Nem örül a szexplázának Földi Ágnes, a prostituáltak érdekvédelmi szövetségének vezetője. Szerinte ezúttal is csak a lányokból szeretne hasznot húzni valaki, ráadásul sok ezer lány gondjaira a szórakoztató-központ sem jelent megoldást. Néhány száz prostituált számára ez talán lehetőség lesz, de mi lesz a többiekkel? - teszi fel a kérdést.

A szexközpont mindent kínálna, ami csak alkalmas a vágyak felkeltésére, de csak azt. A plázában szexuális aktusra nem kerülhet sor, mert akkor már bűncselekményt követnének el. A vállalkozókat a Belügyminisztérium levele is megerősítette: önmagában "a kielégülésmentes szórakoztató-centrum működése ellen jogi kifogás nem tehető".

Ez persze nem jelenti azt, hogy például a prostituáltakat kitiltanák a helyről. Vermes - aki egykor a prostituáltak érdekszövetségének alapító tagja volt - szerint a központ legalább azt megoldhatná, hogy a prostituáltak kulturált és ellenőrzött körülmények között kínálhassák fel magukat. Hogy azután hová viszik a lányok a kuncsaftot, az már nem a pláza ügye - mondja.

Vermes hangsúlyozza: náluk nem lesz kiskorú, sem erőszakkal a "pályára" kényszerített lány, és engedély nélkül Magyarországon tartózkodó külföldi sem. Mint mondta, a biztonsági személyzet, a beléptetőrendszer és a kamerák mindenkit elriasztanak, aki letér a törvényesség útjáról.