Súlyos síbalesetet szenvedett egy magyar Franciaországban

2008.02.06. 19:01
Egy hete szenvedett egy magyar fiatal súlyos síbalesetet Franciaország, azóta kómában van. Szüleit magyar hokijátékosok fogadták be.

Agysérüléssel kómás állapotban ápolnak egy síbalesetben megsérült magyar fiatalembert a franciaországi Briancon kórházában - értesült szerdán az MTI. A család tájékoztatása szerint a 23 éves fiatalember január 29-én a francia Alpokban található Villeneuve-la-Salle-i snowboard pályán szenvedett balesetet, amikor nekiment az egyik legnagyobb ugratónak. Annak ellenére, hogy talpra esett, a koponyát ért ütés miatt agysérülést szenvedett és azonnal kómába került. Ezenkívül eltört a kulcscsontja és egy lapockája.

A fiatalembert egy órán belül mentőhelikopterrel a brianconi kórház intenzív osztályára szállították, ahol azóta is lélegeztető gépen mélyaltatásban tartják. Állapota stabil, de az egy héttel ezelőtt bekövetkezett agyi ödémában továbbra sincs jelentős változás, ezért egyelőre nincs sem műthető, sem szállítható állapotban.

A fiatalember baráti társasággal tartózkodott Franciaországban, ahova a baleset másnapján szülei is megérkeztek. Az édesapa az MTI-nek elmondta: mivel a biztosító nem fedezi a teljes család kint tartózkodását és a magyar konzulátus sem tud anyagi segítséget nyújtani, a helyi polgármesteri hivatal sietett a segítségükre. Gyorssegélyt utalt ki részükre, és bemutatta őket a helyi jégkorong-csapat három magyar idegenlégiósának, így a szülőket végül az egyik hokis, Ladányi Balázs és felesége fogadta be és látja el több, mint egy hete.