Világra hozza kétfejű gyermekét egy brit asszony

2009.01.13. 16:05
Világra hozza sziámi ikreit, pontosabban kétfejű gyermekét Lisa Chamberlain 25 éves brit asszony.

A portsmouthi illetékességű asszony, aki decemberben esett teherbe, a múlt héten hátfájás miatt fordult orvoshoz. Az ultrahang sziámi ikerterhességet mutatott ki: a születendő gyermekek egy törzzsel, s két fejjel rendelkeznek, olvasható a BBC hírei között.

A szakemberek szerint egy ilyen sziámi ikerpár túlélési esélye igen kicsi, ezért a terhesség megszakítását javasolták. Az anya, aki buzgó katolikus, s ezért számára elfogadhatatlan az abortusz, mindenáron világra kívánja hozni gyermekeit. Mint mondta, az ikreket Isten ajándékának tartja.

"Egyeseknek furcsának tűnhetnek a gyermekeim, számomra viszont különlegesek. Semmi sem történik ok nélkül", mondta az asszony, aki hét éve próbál teherbe esni, s attól fél, hogy nem lehet több gyermeke.

Lewis Spitz professzor, Nagy-Britannia egyik legkiválóbb sziámiiker-szakértője szerint aligha lehet működőképes, ha két agy próbálja idegi impulzusokkal irányítani egy és ugyanazt a testet. "Nem tudom elképzelni, hogy túléljék az ikrek", vélekedett a professzor.