Változatlanul életveszélyben Simon Tibor

2002.04.22. 11:37
Továbbra is súlyos, életveszélyes, eszméletlen állapotban van Simon Tibor, a Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzője, akit egy II. kerületi szórakozóhelyen vertek meg. Simonra új CT-vizsgálat vár, ezt követően derül ki, hogy szükség van-e újabb operációra. A soproni csapat illetékesei az esetleges halasztásról tárgyalnak, a szurkolók ultra csoportja "néma szurkolásra" kéri a következő mérkőzés nézőit. A Fradi szorít.
Stabilizálódott a helyzete, bár továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van Simon Tibor, a soproni labdarúgócsapat 37 éves vezetőedzője.

A Ferencváros volt válogatott védő játékosát vasárnap hajnalban a II. kerületi Mammut Diszkó előtt, a Lövőház utcában 4-5 ember baseball-ütőkkel megverte. A szemtanúk szerint a biztonsági őrök még a diszkóban megtámadták Simont, aki ezután kimenekült a helységből, az őrök azonban tovább ütötték. Ekkor kapott olyan súlyos ütéseket, melyektől elvesztette az eszméletét.

Csökken az esély

A szakvezetőt rögtön a fővárosi Szent János kórház intenzív osztályára szállították, ahol agyműtétet hajtottak rajta végre. Vasárnap éjjel egy újabb koponyaműtétre volt szükség a soproni labdarúgócsapat vezetőedzőjénél - mondta a Szent János Kórház intenzív osztályának ügyeletese az Indexnek. Ha hétfő estig nem áll be javulás Simon Tibor állapotában, minimálisra csökken az esélye annak, hogy túlélje sérüléseit. Felépülése esetén nagyon valószínűnek tűnik, hogy agysérülése maradandó lesz, és megvakul egyik szemére.

Újabb műtétre is szükség lehet

- Simon koponyatöréseket szenvedett - mondta dr. Bede Antal, a Szent János Kórház intenzív osztályának vezetője, aki elmondta azt is, hogy a sérültre új CT-vizsgálat vár, ezt követően derül ki, hogy szükség van-e újabb operációra.

A kórházban a család kérésére nem adnak ki több információt. Egyedül Kutasi Róbertet, Simon Tibor barátját tájékoztatják a sérült állapotáról.

A BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Tárgyalnak a Matáv illetékesei az esetleges halasztásról

Egyelőre még nem tudják a Matáv-Sopron vezetői, hogy milyen lépéseket tesznek az edzőjüket, Simon Tibort ért brutális támadás kapcsán. Klement Tibor ügyvezető elnök a borsodiliga.hu honlap szerint azt mondta, jelen pillanatban is tárgyal a csapat másodedzőjével, Farkas Józseffel, de a játékosok képviselői is nála tartózkodnak. Az ügyvezető közölte, elképzelhető, hogy halasztást kérnek soron következő bajnoki meccsüket illetően.

A soproni labdarúgócsapat szurkolóinak ultra-csoportja egy felhívást tett közzé a borsodiliga honlapján. Ebben a szurkolókat arra kérik, hogy a szerdai forduló első félidejében "néma szurkolással" fejezzék ki tiszteletüket, együttérzésüket Simon Tiborral.

A Fradi szorít Simiért

Szeiler József, az FTC labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn egy közleményt jutatott el lapunknak, melyben valamennyi ferencvárosi labdarúgó és sportember nevében elítélte a Simon Tibor elleni támadást, és mielőbbi javulást kívánt Simon Tibornak.

"A ferencvárosi labdarúgók, valamennyi ferencvárosi szurkoló, és sportoló lesújtva és megdöbbenve vette tudomásul azt a felfoghatatlan és iszonyatos hírt, mely a Simon Tibor elleni támadásról szólt. Valamennyi ferencvárosi sportember és szurkoló egy emberként szorít Simiért, és bízunk abban, hogy ahogy annak idején a pályán megannyiszor, úgy most a kórházi ágyon is győztesen vívja meg harcát."