Spanglizáson kapták ifjabb Al Gore-t

2003.12.22. 12:32
Spanglicsikket, kannabisz szagú üdítősdobozt és feltehetően marihuánát találtak ifjabb Al Gore kocsijában a rendőrök. A volt alelnök fia lekapcsolt lámpákkal, a hideg ellenére is letekert ablakokkal vezetett.
Kábítószer-birtoklással vádolják III. Albert A. Gore-t, a 2000. évi amerikai elnökválasztás demokrata jelöltjének fiát - jelentette az AP. Az ifjabb Gore-t pénteken este tartóztatták le, miután a rendőrök leállították lámpa nélkül haladó kocsiját. Az egykori alelnök fiánál két barátjánál marihuánát találtak.

A kocsit a Washington melletti Maryland államban állította le egy helyi rendőr közlekedési szabálysértés miatt. A tisztnek feltűnt, hogy a sötétített üvegű Cadilac napfényteteje és ablakai a hideg ellenére le vannak eresztve. A kocsiban a rendőrség közleménye szerint "marihuánaszag terjenget" - jelentette az AP.

A jármű tüzetes átvizsgálása során egy spanglicsikket, egy feltehetően marihuánát is tartalmazó cigarettadobozt és egy kannabiszszagú üdítős dobozt foglaltak le.

A három fiatal szabadlábon védekezhet.

Az ifjú Gore-t 2002-ben ittas vezetésért már megbírságolták - írja az AP. A hírügynökség jelentése szerint már 2000-ben is volt egy súlyosabb kihágása, közel százhatvan kilométeres sebességgel száguldozott Észak-Karolinában, ötven kilométerrel túllépve a megengedett sebességet. A bírósági megegyezés keretében ejtették a felelőtlen vezetés vádpontját, ám gyorshajtásért 125 dollár bírság megfizetésére kötelezték a politikuscsemetét.