Magyar sofőrt vertek meg Angliában?

2005.01.27. 17:21
Egy feltehetőleg magyar kamionsofőr vitába keveredett egy kisautó utasaival szerdán este Angliában, Birminghamtől nem messze. A sofőrt a kocsi három vagy négy utasa kiszállásra kényszerítette, majd rátámadtak és súlyos fejsérüléseket okoztak neki.

Az angol rendőrség csütörtöki bejelentése szerint életveszélyes állapotban van az a feltehetőleg magyar kamionsofőr, aki szerdán, helyi idő szerint este fél kilenc tájékán keveredett vitába egy kis kék autó utasaival. Az eset Birminghamtől nem messze a Wood End úton, a Six Ways sziget közelében történt, jelenti a Scotsman.com.

A rendőrséget a nyugat-midlandi mentőszolgálat riasztotta a vérbefagyott áldozathoz, aki több súlyos fejsérülést szenvedett, és feltehetőleg életét veszítette volna, ha nem érkezik időben az orvosi segítség. A férfit életveszélyes, de stabil állapotban szállították a birminghami Erzsébet Királynő Kórház idegsebészetére, ahol már meg is műtötték.

Kiszállásra kényszerítették

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a kék autó utasait többen is látták, a kocsi feltehetőleg egy Ford Fiesta vagy Peugeot 106-os volt. Azt is látták, hogy a sofőr hevesen vitatkozik a kocsi utasaival, miután egyszerre akartak megelőzni egy lassabb járművet. A sofőr bántalmazói az eddigi adatok szerint 17 és 25 év közötti fehér fiatalok, az incidens után a Tyburn út irányába hajtottak el a helyszínről, ahol sorsára hagyták az eszméletlen, egyelőre ismeretlen személyazonosságú sofőrt.

A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők után, írja a icbirmingham.co.uk. A lap szemtanúk beszámolóira hivatkozva azt is közli, hogy a sofőrt a kocsi három vagy négy utasa kiszállásra kényszerítette, majd ezután támadtak rá. A mentőket is a szemtanúk hívták a helyszínre, akik az erős fizikumú bandától tartva nem mertek beavatkozni az incidensbe.

Magyarország londoni nagykövetségén egyelőre nem tudnak az esetről, a helyi hatóságoktól még nem érkezett információ az áldozatról, illetve a történtekről. Ha a rendőrség megkeresi a követséget, akkor tudnak lépni az ügyben, mondták a követségen az Index érdeklődésére.