Egy sorozatgyilkos vagy négy gyilkos

2004.02.24. 08:01
Phildelphia északnyugati részén négy nőt gyilkoltak meg az elmúlt hetekben. Egyre valószínűbb, hogy egy ember hajtotta végre a gyilkosságokat. Figyelmeztették Phildelphia északnyugati részének az asszonyait, lányait, hogy legyenek óvatosak.
A rendőrök nem zárják ki, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben Philadelphiában, ahol az elmúlt hetekben négy nőt gyilkolt meg feltételezhetően egyugyanazon személy. Az Egyesült Államok keleti partvidékén lévő nagyvárosban legutóbb vasárnap bukkantak a járókelők egy 43 éves nő holttestére. Evelyn Rolon tornacipője egy szemetes zsákból kandikált ki az út mentén. Az áldozatot megfojtották.

A 28 esztendős Charisse Eschert és a 24 éves Jena Tadrynski holttestét pedig január 29-én, illetve február 10-én találták meg. Ez utóbbi tetem egy szemétlerakó-telepen került elő. Őket is megfojtotta a gyilkos. Némiképp azonban ellentmondó az a tény, hogy e két áldozatot lemeztelenítette a tettes, míg Evelyn Colont nem fosztotta meg ruháitól.

A sorban első az meggyilkolt nő, a 31 éves Karen Lynn DeWitt egy égő gépkocsiban vesztette életét. Földi maradványaira január 15-én bukkantak. A négy nőt egy viszonylag szűk körzet határain belül ölték meg.

Egy rendőrségi illetékes közölte: még nincs elegendő bizonyíték arra, hogy egyértelmű legyen az egy gyilkosról alkotott kép. Mindenesetre figyelmeztették Phildelphia északnyugati részének az asszonyait, lányait, hogy legyenek óvatosak, és lehetőleg egyedül ne utazzanak.