Lángoló mókusok miatt égett le az erdő

2002.05.27. 08:10
Lángra kapott mókusok miatt éget le hatszáz holdnyi erdő az Egyesült Államokban. A lángoló rágcsálók harminc lakóépületet sodortak veszélybe. A tüzet eloltották, a mókusok állapotáról nem érkezett jelentés.
Lángoló mókusok miatt éget le 638 holdnyi erdő Amerika északnyugati partvidékén, a Washingtoni Red Mountain környékén. Néhány mókus felmászott az erdőben futó nagyfeszültségű légvezetékekre, és valószínűleg átrágták a vezetékeket - mondta el az AP hírügynökségnek Ron Fryer tűzoltókapitány.

Gyúlékony állatok

A mókusok ezután lángra kaptak, és felgyújtották az erdőt. A szélben gyorsan terjedő lángok rövid ideig veszélyt jelentettek mintegy harminc lakóházra, ezeket azonban egy, két évvel ezelőtti tűzvész után kialakított tűzvédelmi sáv megóvta a leégéstől.

Egy ideig nagyon veszélyes volt a helyzet, de ezek az emberek remek munkát végeztek házaik tűzbiztossá tételével - mondta el Fryer. A tűz megfékezésében három megye tűzoltói vettek részt, az oltás négy és fél órán át tartott. Fryers nyilatkozatában nem tett említést a mókusok állapotáról.