Egy időre bezár a Süss Fel Nap

2005.04.04. 20:01
Felbontotta a szerződést a biztonsági személyzetet adó céggel, és rövid időre bezár a budapesti szórakozóhely, ahol a kidobók szombat hajnalban összeverték a Tv2 Jóban-rosszban című szappanoperájának egyik szereplőjét, Előd Álmost. A rendőrség körözést adott ki az egyik gyanúsított kidobó ellen.

Elmarad az amerikai Undying és a magyar Bridge to Solace hétfő esti fellépése a Süss Fel Napban, "a hétvégén történt sajnálatos események miatt", közölte hírlevelében a koncertet szervező Budapest Rock and Roll iroda. A fellépést nem a zenekarok mondták le, hanem a szórakozóhely, tudtuk meg a szervezőktől. Szalontay Tamás, a Süss Fel Nap egyik ügyvezetője kérdésünkre közölte, a fellépés sajnos valóban elmarad, sőt ki sem nyitnak, "amíg meg nem oldódik a helyzet".

Súlyos sérülések

Mint arról a Tv2 Napló című műsora vasárnap este beszámolt, a budapesti szórakozóhely kidobói szombat hajnalban összeverték a kereskedelmi csatorna Jóban-rosszban című szappanoperájának egyik állandó szereplőjét, Előd Álmost.

A színészre, aki saját maga számolt be a Naplóban az esetről, azután támadtak rá, hogy - elmondása szerint - egy, a kidobók által bántalmazott fiú segítségére sietett. Előd Álmos súlyos sérüléseket szenvedett, arc- és orrcsontja eltörött, illetve agyrázkódása is lett.

Az V. kerületi rendőrség hivatalból indított eljárást súlyos testi sértés bűntette miatt, hétfőn pedig a TV2 közlése szerint körözést adtak ki a biztonsági személyzet egyik tagja, Gönci Gábor ellen.

Felbontották a szerződést

A Süss Fel Nap biztonsági emberei nem a klub alkalmazásában álltak, a szórakozóhelynek egy biztonságtechnikai céggel volt szerződése, ők küldték a személyzetet. "Eddig nem volt semmi baj" - mondta kérdésünkre Szalontay Tamás, aki közölte, a szóban forgó céggel - melyet nem kívánt megnevezni - azonnal felbontották a szerződést.

A klub nem nyit ki, amíg meg nem oldódik a helyzet, tette hozzá az ügyvezető, vagyis amíg nem találnak megfelelő biztonságtechnikai céget. "Mi is áldozatai vagyunk ennek az esetnek, megpróbálunk minden tekintetben együttműködni a rendőrséggel" - mondta Szalontay Tamás.