Egymilliós jutalom a Szász támadóiról szóló információkért

2003.06.18. 15:57
Egymillió forintot ajánl a rendőrség annak, aki hitelt érdemlő információkat ad a Szász Károly ért támadás elkövetőiről. A rendőrség az elkövetők kilétére és tartózkodási helyére vonatkozó konkrét adatokat vár. A BRFK ezen kívül közzétette annak a kerékpárnak a fotóját, melyet a merénylethez használtak az elkövetők.
Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint díjat ajánlott fel Szász-ügyben a nyomravezetőnek, aki a jelenleg ismeretlen elkövető kilétére és tartózkodási helyére vonatkozó konkrét adatokat szolgáltat a nyomozóknak.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a nyomravezetőnek olyan információval kell szolgálnia, amelyből az elkövető személyi adatai és tartózkodási helye megállapítható, és az eljárás keretében bizonyítékként felhasználható.

Mint arról beszámoltunk, az ismeretlen tettesek egyike június 16-án fél hat körül körüli Budapesten a II. kerületi Dénes utcában egy kerékpárral balesetet színlelve megállásra késztette a kocsijával az uszodába igyekvő Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét.

Az elnök a gépkocsiból kiszállt, megpróbált segíteni a fekvő és mozdulatlan kerékpárosnak, aki nem válaszolt kérdéseire, ezért mobiltelefonon a mentőket kívánta felhívni. Ekkor a Budakeszi út felőli bokros területről egy ismeretlen férfi rohant elő, aki feltehetően egy bottal több fejre és felsőtestre mért ütéssel bántalmazta Szász Károlyt.

Az elnök a fején és alkarjain több, zúzott repesztett sérülést, valamint jobb kezének kisujján alapperc-törést szenvedett. A verésben a kerékpáros nem vett részt, viszont a "verőember" a kerékpárossal együtt sietett el a helyszínről a Dénes utcából a Budakeszi úton Budakeszi irányába.

Személyleírás

Az elkövetők egyike 30-40 év körüli, erős testalkatú, a bűncselekmény elkövetésekor biciklis ruhát, valamint kék-sárga színű csíkos, lyukacsos áramvonalas fejvédőt viselt. A sértettet bántalmazó férfi 30-40 év körüli, kimondottan erős, sportos testalkatú, haja rövid, sötét színű. A bűncselekmény elkövetésekor zöld színű, testhez simuló izompólót viselt.

A helyszíni szemle során biztosított és lefoglalt kerékpár házilag sötétszürke színűre festett mountain bike.

Szemtanúkat keresnek

A BRFK kéri, jelentkezzenek, akik június 16-án, a bűncselekmény napján, illetőleg az ezt megelőző napokban a kora reggeli órákban, 04 óra és 07 óra közötti időben a Budapest II., Budakeszi úton, illetőleg a Budakeszi út - Pálos utca - Hárshegyi út és Irén utca által határolt területen a fenti személyleírásnak megfelelő személyeket láttak gyalogosan, vagy kerékpárral közlekedni. Azon személyek jelentkezését is várják, akik a fenti területen és napszakban gyanús, várakozó vagy éppen kerékpárt szállító személy vagy tehergépjárművet figyeltek meg,