Szétlopták a bezárt balassagyarmati határállomást

2008.01.09. 17:20
Úgy tudni, hogy minden mozdíthatót elvittek a volt balassagyarmati határállomásról, annak bezárása után. Tíz volt határőrségi munkatárs ellen folyik nyomozás.

Az év végével megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság tíz volt dolgozója ellen lopás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség.

Ács Tibor alezredes, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a gyanú szerint a vagyon elleni bűncselekményeket tíz volt dolgozó, köztük hivatásos határőr és közalkalmazott követte el, közülük egy személy előzetes letartóztatásban van. A kár mértékét még vizsgálják.

A szóvivő közlése szerint a nyomozás feljelentés alapján indult, ám sem ennek részleteiről, sem a konkrét ügyről az említettnél többet nem kívánt nyilatkozni.

A Kossuth rádió úgy tudja, hogy leírt és kiselejtezett gyakorlóruhákat, építéshez használható anyagokat, különféle barkácsgépeket tüntettek el, vittek haza, illetve egyikük saját présházának tetején próbálta a cserepeket kincstári cserépre kicserélni.

A határőrség és a rendőrség integrációja miatt év végével megszűnt balassagyarmati igazgatóságon december 29-én került sor az ünnepélyes zászlólevonásra.

Kedden 274 volt határőrt avattak rendőrré Nógrád megyében. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem tudott választ adni arra, hogy az eljárás alá vont határőrök a rendőrré avatottak között vannak-e.