Nem kapott személyi védelmet, nyakon lőtték, lebénult

2007.07.16. 09:41
A rendőrség megtagadta a személyi védelmet egy családtól, akiknek félelme beigazolódott. A nő volt élettársa fegyverrel támadott, a jelenlegi férj nyaktól lefelé lebénult.

Személyi védelmet kért a rendőrségtől egy pár, miután a nő egykori élettársa folyamatosan zaklatta a családot. B. Attila ellen korábban is indult eljárás, 10 hónap börtönbüntetést kapott, mert megerőszakolta egykori élettársát, írja a Blikk.

Szabadulása után, május közepén betört a pár lakásába, ahol fegyverrel fogva tartotta őket és tízéves kislányukat. Végül a gyereket túszként magával vitte, majd egy órával később szabadon engedte. A pár ekkor feljelentést tett a rendőrségen.

Néhány nap elteltével a B. Attilát nem sikerült elfogni, így a család személyi védelmet kért, ám a rendőrség ezt megtagadta. Majd egy hónappal később B. Attila megtámadta a párt, és nyakon lőtte volt menyasszonya férjét.

K. Pál még mindig kórházban fekszik, nyaktól lefelé lebénult, orvosai szerint az sem biztos, hogy egyszer tolókocsiba ülhet. A gyanúsítottat június 25-én elfogta a rendőrség, ellene emberölés kísérletének megalapozott gyanújával indult eljárás.