Képviselőjelölt szex-botránya Tajvanon

2002.02.07. 14:19
Egy parlamenti képviselőjelöltet és egy volt polgármestert is megvádolt a tajvani ügyészség az országban kirobbant szex-botrány kapcsán. A rejtett kamerás szexvideót egy pletykalap terjesztette. A felvételen látható képviselőjelölt még több jót szeretne tenni az országért.
Tizenegy embert, köztük egy volt polgármestert vádolt meg a tajvani ügyészség egy szexvideó botrányban. Az eset egy pletykalap által terjesztett, rejtett kamerás szexvideó miatt robbant ki. A felvétel Csu Mei Fenget, Tajpej városának egykori városi tanácsnokát mutatja egy házas üzletemberrel létesített szexuális kapcsolata közben.

Viták morálról, etikáról

A nyomozóhatóság szerint a filmezést Csu egyik közeli hölgyismerőse, Kuo Ju Ling szervezte anyagi haszonszerzés céljából. A felvétel keltette botrány túlfűtött vitákat gerjesztett a morálról és arról, hogy milyen messzire mehetnek el az újságírók, amikor mások magánéletében vájkálnak.

A nyomozók szerint Kuot segítette Csu volt barátja, Caj Csen Csien , Xincsu város volt polgármestere. A hatóságok négy év börtönbüntetés kiszabását kérik Kuora közmorálra káros cselekedet, lopás és okirat-hamisítás miatt - írja a BBC. Az ügyészség a negyven perces videót terjesztő pletykalap, a Scoop Weekly alapítóját és lányát - a lap kiadóját - is perbe fogta. Bár a felvételeket a rendőrség lefoglalta, kalózkiadásai még Szingapúrba és Kínába is eljutottak.

Még több jót szeretne cselekedni

Csu Mei Feng - aki az Új Párt színeiben indult a decemberi parlamenti választásokon - nem tagadta, hogy ő szerepel a felvételeken, és elnézést kért a közvéleménytől. Mint mondta, ha a társadalom újra elfogadja, akkor még "szeretne még több jót cselekedni" - jelentette a BBC.

Meztelen rendőrök latexruhás lányokkal
Szex-botrányba keveredtek a grazi rendőrség különleges alakulatainak munkatársai is. A jó testű férfiakról aktokat készítettek, próbafelvétel céljából. Bár a rendőrök nem járultak hozzá ahhoz, hogy a képek nyomtatásban megjelenjenek, tudtuk nélkül mégis kiadtak egy falinaptárt aktjaikkal. Mi több, a hatás fokozására kihívó pózokban tetszelgő latexruhás lányokat montíroztak mögéjük. Az ifjú rendőröket a vizsgálat idejére utcai szolgálatra helyezték, miután Ernst Strasser belügyminiszter enyhe dührohamot kapott. A képeken szereplő rendőrök most pert indítottak a naptár kiadója, Josef Steinhuber ellen. (MTI)