Állítólag Szabó-Steint is meg akarta öletni Tasnádi

2005.05.10. 07:25
Tasnádi Péter állítólag nem exfelesége, Marjai Judit, hanem az asszony élettársa, Szabó-Stein Imre megöletésére adott megbízást B. Pál újságírónak - tudta meg a Népszabadság. Egy másik gyilkossági megbízás során a bérgyilkosok egy gyenge minőségű fényképről nem ismerték fel Szabó-Steint, tévedésből ezért kertészét késelték meg.

A Népszabadság tudni véli, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) nyomozói alkut kötöttek Tasnádi egyik bizalmasával, A. Gáborral, aki büntetlenségért cserébe részletesen beszámolt főnöke legális és alvilági vállalkozásairól.

Tévedésből a kertészét késelték meg

A. vallomása egyebek között a Marjai Judit és élettársa, Szabó-Stein Imre elleni - immár második - gyilkossági kísérlet ügyében is jelentős súllyal nyomhat a latban. Mint ismert, már hónapokkal ezelőtt felröppent a hír, hogy Tasnádival kapcsolatban álló személyek vélhetően az ő utasítására az MTV egykori szórakoztató programokért felelős igazgatója helyett egy kertészt késeltek meg. Rendőrségi körökben a napilap érdeklődésére megerősítették a hírt. A bérgyilkosok a gyenge minőségű fényképről nem ismerték fel Szabó-Steint, ezért tévedésből a kertészét támadták meg helyette.

Számos jel utal arra, hogy B. Pál újságíró is Tasnádi "érdekében" tehette meg egy újabb emberölés előkészületeit. Ez esetben a korábbi hírekkel ellentétben nem Tasnádi elvált felesége volt a célpont, hanem élettársa, Szabó-Stein Imre lett volna. A napilap információi szerint B. Pál a gyilkossághoz fegyvert és egy motorkerékpárt vásárolt. Tervük végrehajtásától végül valószínűleg azért álltak el, mert a kérdéses időben Tasnádi volt felesége és élettársa rendőri védelem alatt állt.

Tasnádit még nem gyanúsították meg

A Tasnádi-ügycsokor része a "Labancz-ügy" is. Labancz Ferencet, a BRFK akcióosztályának egykori tisztjét az NNI azzal gyanúsítja, hogy Tasnádi utasítására előkészületeket tett a vállalkozó elvált feleségének megölésére. Előlegként 750 ezer forintot vett fel, s még további 750 ezer forintot (sikeres teljesítés esetén pedig újabb másfél milliót) kapott volna a "munkáért", Labancz azonban nem hajtotta végre az utasítást. Tasnádi hiába követelte vissza a pénzét, mert a nyomozók adatai szerint Labancz elköltötte azt. Engedetlenségéért Labancznak az autójával kellett fizetnie; állítólag Tasnádi utasítására egy fővárosi szálloda parkolójában felgyújtották a kocsit.

Tuza Péter ügyvéd, Tasnádi védője a Népszabadságnak azt mondta: a sajtóból több és pontosabb információhoz jut védencével kapcsolatban, mint a nyomozóhatóságtól. Tasnádi Pétert eddig nem gyanúsították emberölés előkészületeivel, és számos olyan bűncselekménnyel sem hozták összefüggésbe a nevét, amelyekkel a sajtónak kiszivárogtatott hírek szerint állítólag "gyanúsítják". Tuza leszögezte: csak tényekkel tud vitatkozni, Tasnádi Péterrel szemben azonban eddig nem sok tényállítást tett a rendőrség.