Észre se vette, hogy terhes

2007.03.05. 11:13
Feltűnés nélkül hordott ki egy egészséges, 3,5 kilós csecsemőt egy kaliforniai nő. Az asszony kétszáz kilós, így nem is látszott rajta a változás, falánksága amúgy sem volt szokatlan, a reggeli hányást meg megúszta.

Élete meglepetése érte April Branumot a múlt hétfőn. A kétszáz kilós nő alhasi panaszokkal ment kórházba, ahol legnagyobb megdöbbenésére közölték vele, hogy mindenórás terhes, és hogy jobb lenne, ha felfeküdne egy szülőasztalra, jelentette az Orange County Register.

A kaliforniai helyi lap beszámolója szerint a babát nem viselte meg, hogy édesanyja nem is tudott a terhességről. Az első vizsgálatok megállapították, hogy a gyermek tüdeje jól fejlett, semmi sem utal kóros elváltozásokra. Branum két nappal az észlelés után világra is hozta egészséges, 3,5 kilós fiát.

"Az emberek általában észreveszik, ha terhesek, de én nem tudtam róla" – ismerte el a 39 éves Garden Grove-i nő, majd a hasára mutatott. Mivel kétszáz kiló, másoknak sem tűnt fel az a tíz kiló plusz, amit a terhesség miatt felszedett.

Branum ráadásul nem produkálta a szokásos tüneteket sem, legalábbis a reggeli hányások elmaradtak, a kívánósság meg nem ütközött el addigi szokásaitól. Még csak azt sem érezte, hogy a gyerek rugdal.

Dr. Afsha Hameed, Branum kezelőorvosa szerint a zsírpárnák tompíthatták a baba mozgását. "Amikor mozgott, vagy lefeküdt, saját súlya miatt nem érezhette az aprócska baba mozdulatait" – magyarázta az orvos.

Branum mentségére szóljon, hogy teherbe esése kisebbfajta csoda. Kóros elhízottsága egyik mellékhatásaként a nő már két éve nem menstruál, ezért vőlegényével, Scott Edwards II-vel már le is mondtak a gyerekvállalásról.