Meglőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát

2008.01.18. 08:42
Egy férfi a házából rendőrökre lövöldözött Téten, egy rendőrt súlyosan egy mentőst pedig könnyebben megsebesített. Végül fejbe lőtte magát. Reggel megverte volt munkaadóját, ezért mentek ki hozzá a rendőrök.

Fejbe lőtte magát a téti lövöldöző fél tíz után néhány perccel. A mentősök megpróbálják újraéleszteni.

Péntek reggel hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában. A férfi sportpuskával lövöldözött kifelé az épületet körülvevő rendőrökre, összesen 100 lövést adott le. Eltalálta a rendőrért érkező mentőautót és egy határőrautót is. Egy mentőstiszt is könnyebb sérülést szenvedett a könyökén egy megpattanó golyótól. Az elkövető egy 41 éves férfi, akinek nincs fegyverviselési engedélye. Harminc terrorelhárító kommandós tíz előtt néhány perccel érkezett a helyszínre. A kommandósok azt tervezték, hogy behatolnak a házba, amikor a férfi öngyilkos lett.

A férfi azért lett dühös, mert kirúgták a munkahelyéről, a helyi nyugdíjas otthonból. Két rendőr kora reggel eredetileg azért ment ki a házához, mert péntek reggel úgy megverte a nyugdíjasotthon vezetőjét, hogy a nőnek eltörött az orra. A 41 éves férfi bezárkózott házába, és a verekedés miatt érte jövő rendőrökre lőtt. Ekkor találta el egyiküket. Háromnegyed kilenc előtt pár perccel több golyóálló mellényes rendőr és egy tárgyaló - egy nő - ment az épülethez. Az Inforádió szerint a tútsztárgyalónak sikerült beszélnie vele, bejutott a házba is egy rövid időre. Ezt követően az udvarról győzködte a férfit, eredménytelenül.

A meglőtt rendőrt súlyos sérülésekkel szállították a győri Petz Aladár Kórházba. Vese- és bélsérüléseket is szenvedett, hamarosan megműtik. A férfi házának környékét hermetikusan lezárták. A lövöldözéstől 100 méterre egy óvoda is van.

Szabó Ferenc, Tét polgármestere a helyszínen tartózkodik, az Indexnek telefonon elmondta, hogy a rendőrök senkit nem engednek közel a házhoz, így őt sem, mivel nincs golyóálló mellénye. A helyzet egyelőre változatlan, a rendőrök készülnek az akcióra, jelenleg csend van, egy ideje lövéseket sem hallani, mondta Szabó Ferenc.

A férfi erőszakos bűncselekmény miatt korábban már ült börtönben. Régebben a győri rendőrség boxklubjába járt edzeni, ismerősei erőszakos embernek tartották. A házban van édesanyja és mozgássérült édesapja is, az ő állapotukról nincsenek információk.

Tét város Győrtől 24 kilométerre délre található.