A vonat vécéjébe szorult egy ember karja

2008.10.27. 16:47
Egy 26 éves férfi karja órákra beszorult a La Rochelle - Bordeaux közt járó TGV szerelvény vécéjébe. Ki kellett szerelni a vécét és azzal együtt vitték kórházba az áldozatot.

Egy 26 éves francia fiatalember csak nagy nehézségek árán tudta kiszabadítani magát egy vasúti vécékagylóból. Az illető a La Rochelle és Bordeaux között járó nagysebességű TGV vonaton utazott vasárnap este, amikor az egyik szerelvény vécéjébe ejtette a mobilját.

Az illető a telefon után kapott, de beszorult a keze. A TGV vécéje ugyanis vákuumhatással üríti tarthatatlan tartalmát és így beszippantotta a mobil után nyúló kezet is.

A szerelvényt le kellett állítani és több mint két órát vesztegelt a pályán, amíg végül a tűzoltók ki tudták emelni a balul járt telefontulajdonost, akinek a keze még ekkor is a vécébe lógott.Magán a szerelvényen ugyanis nem tudták elválasztani a vécétől, ezért első lépésként a vákuumos vécékagylót szerelték ki: azzal együtt fektették hordágyra a baleset áldozatát, hogy olyan helyre szállíthassák, ahol a szabadító művelet további részét is elvégezhették.

A TGV utasait hangosbeszélőn tájékoztatták a hosszú várakozás okáról. A tűzoltók később közölték, hogy a fiatalember fájlalja ugyan a könyökét, de törést nem szenvedett.