Letarolta a kocsit tolókat egy kamion

2009.01.19. 10:51
Négyen sérültek meg hétfőn hajnalban a 4-es főút Hajdú-Bihar megyei szakaszán, ahol kamion rohant egy műszaki hibás autóba. A lerobbant kocsit két ember tolta Bocskaikert közelében eközben rohant beléjük egy román kamion.

Egy ember életveszélyesen, kettő súlyosan, egy könnyebben sérült, amikor hétfőn egy román kamion belerohant egy személygépkocsiba, amelyet toltak a 4-es főúton.

DVETT20090119001

A baleset Debrecen határában, Apafa és Bocskai-kert között történt. A kamion vezetője későn vette észre a kivilágítatlan személykocsit, és nem tudta elkerülni az ütközést. Az autót toló egyik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, a kocsi három utasa pedig könnyebben sérült. A kocsit toló másik embernek nem esett baja.

A mentőszolgálat a debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetére szállította a sérülteket. Szentgyörgyi János szóvivő tájékoztatása szerint a kocsit toló férfinek mindkét lábát amputálni kellett. A kihűlt állapotban kórházba került sérült még agyzúzódást, fej- és bélsérüléseket szenvedett. A dupla amputálás és a hasi műtét után az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, fokozottan életveszélyes.

DVETT20090119002

A további két súlyos - kulcscsont- és szárkapocscsont-törést, illetve agyrázódást szenvedett - beteget, valamint a baleset könnyű sérültjét a kórház traumatológiai osztályán kezelik.

A helyszínelés idejére a rendőrök a főút érintett szakaszát lezárták, reggeltől azonban már újra megy a forgalom.