Tasnádi megbízást adott felesége megölésére?

2005.05.03. 13:44
A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés előkészületével gyanúsít egy exrendőrt, akit állítólag azzal bízott meg a vállalkozó, hogy ölje meg feleségét. Egyes sajtóértesülések szerint azért gyújtatta fel Tasnádi egy exrendőr terepjáróját, mert az nem hajtotta végre a másfél milliós megbízást, amit a vállakozó a feleségének megölésére adott. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként kezeli a Budapesti Rendőr-főkapitányság akció osztályának egykori tisztjét, az ügybe állítólag egy újságíró is belekeveredett.

Emberölés előkészületével gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNyI) egy volt rendőrtisztet. Labancz Ferencet a napokban gyanúsította meg az NNyI, erősítette meg Horváczy Emese azt MTI-nek a hétfői sajtóértesüléseket. A szóvivő ezen kívül nem kívánt többet elmondani az ügyről.

Egyes értesülések szerint a nyomozók úgy vélik, a Budapesti Rendőr-főkapitányság akció osztályának egykori tisztje évekkel ezelőtt másfél millió forintot vett át Tasnádi Pétertől azért, hogy megölje a vállalkozó feleségét. A megbízás nem teljesült, de a pénzt Tasnádi Péter nem kapta vissza. A Magyar Nemzet szerint Tasnádi Péter, miután tavaly tavasszal szabadult több éves börtönbüntetéséből, megpróbálta Labancz Ferencen behajtani a pénzt, de sikertelenül. Ekkor megbízott két embert azzal, hogy figyelmeztetés gyanánt gyújtsák fel Labancz terepjáróját.

Bizalmasból sértett

A fővárosi XIII. kerületi Hotel Hélia parkolójában álló kocsira 2004. szeptember 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak. A kocsi kiégett, a tűz további öt járműben okozott tízmilliós nagyságrendű kárt. Személyi sérülés nem történt. A rongálás ügyében nyomozás indult.

Labanczot, akit a Blikk Tasnádi bizalmasának nevez, korábban sértettként tartották számon, mivel terepjáróját a gyanú szerint a vállalkozó gyújtatta fel. A napilapnak a volt főrendőr azt mondta, nem is érti a gyanúsítást, és koholt bizonyítékokról nem nyilatkozik.

Újságíró a gyanúsítottak közt

A hétvégén az üggyel összefüggésben két másik Tasnádihoz köthető embert is letartóztattak, köztük egy újságírót. A Hír TV információi szerint B. Pált a Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés előkészületével, lőfegyverrel visszaéléssel és felbujtóként elkövetett testi sértéssel gyanúsítja. Az újságíró állítólag Tasnádi feleségének megölésére készült társaival; az ő feladata a gyilkos fegyver beszerzése volt.

Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda jelentős kárt okozó sikkasztással, zsarolással, valamint közveszéllyel fenyegetéssel is gyanúsítja.