Felgyújtott kávézó, tüzek éjszakája

2006.02.02. 09:05
Többszor is volt dolguk csütörtökre virradó éjjel a tűzoltóknak az országban. A kispesti piacon egy zöldséges stand tetőszerkezete és belső berendezései égtek, a másik tűz a II. kerületi Pusztaszeri úton lévő étteremben ütött ki. Békés megyében két lakóház is kigyulladt.

Minden valószínűség szerint szándékosan felgyújtották azt a budai kávézót, amelyben csütörtökön hajnalban ütött ki tűz. A HavariaPress úgy tudja, a II.kerületi Pusztaszeri úton található szórakozóhelyen hajnali fél kettő előtt csaptak fel a lángok. A tűz a Café 57 Restaurant külső üvegportáján 8-10 négyzetméteres területen, a bejáratnál, a teraszon és a tető egy részén tombolt és égtek a kávézó előtti dísznövények is. A tűzoltók rövid idő alatt, egy vízsugárral megfékezték a lángokat, megakadályozták a tűz továbbterjedését, így az épület belsejére már nem terjedtek át a lángok. A tűzben nem sérült meg senki. Az első vizsgálatok alapján nagyon valószínű, hogy a kávézót fel akarták gyújtani.

Tűz a kispesti piacon

Egy elárusító pavilon és a tetőszerkezet egy része égett le abban a tűzben, ami csütörtökön kora hajnalban keletkezett a kispesti piacon. A XIX. kerületi Kossuth téren található fedett piacon hajnali fél kettőkor gyulladt ki egy zöldséges bódé. A tűz átterjedt a piac tetőszerkezetére is. A lángok összességében körülbelül száz négyzetméternyi területen pusztítottak a piacon. A tűzoltók a tüzet két vízsugáral oltották el, az égő pavilonból gázpalackokat is kihoztak, így megakadályozták, hogy azok felrobbanva még nagyobb kárt tegyenek. A tűz okát egyelőre vizsgálják, de nem valószínű, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Lakóházak égtek

Két lakóház is kigyulladt csütörtökre virradóra Békés megyében; személyi sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem. Battonyán, egy üresen álló ház gyulladt ki hajnalban, a tetőszerkezet le is égett mire a tűzoltóknak sikerült úrrá lenniük a lángokon. Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja - mondta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A másik tűzesethez reggel fél hétkor kapott riasztást az ügyelet Újkígyósról, ahol szintén egy családi ház gyulladt ki egyelőre ismeretlen okból. A ház egyedüli lakójának sikerült kimenekülnie az épületből, de mire eloltották a tüzet az ingatlanban jelentős kár keletkezett.