Konyhakést döfött bosszúból a szomszédasszonyba egy tuzséri gyerek

2007.06.19. 11:17
Késsel állt bosszút egy alvó, kisgyerekes édesanyán egy tizenkét éves gyerek Tuzséron. A fiú előző nap több gyerekkel a szomszédban focizott, és a fiatalasszony leszidta.

Hétfő hajnali késeléssel végződött a vasárnapi focizás egy szabolcsi faluban, derült ki a rendőrség keddi híréből. Az egyik tuzséri ház udvarán öt gyerek focizott vasárnap, a játék azonban eldurvult és veszekedésbe fulladt. A gyerekek azért kaptak össze, mert egyikük - nem tudni, hogy véletlenül, vagy szándékosan - letaposta társa lábát.

Az udvaron hangoskodó gyerekekre rászólt az ott lakó 19 éves fiatal nő - az egyik kisebbik fiú anyja -, és alaposan leszidta a szomszédban lakó fiút. A 12 és fél éves gyerek hétfőn kora reggel - valamikor hat óra előtt - kést vett magához és átsurrant a szomszédba. Bement a nyitva hagyott ajtón, majd az ágyhoz lépett és az ott alvó fiatalasszony hátába döfte a húsz centis pengéjű konyhakést.

A nő mellett ott aludt az élettársa és a nem rég született gyermekük is, de a gyereket ez sem tartotta vissza. A szúrásra ébredő nő még látta a házból kiszaladó gyereket, aki a kést áldozatában hagyva elmenekült. A fiút a késelés után anyja keresni kezdte, az elbújt gyereket hamarosan meg is találta.

A késelés miatt nyomozó rendőröknek a gyerek beismerte a késelést, és elmondta, hogy annyira megbántódott előző nap, akkora harag volt benne, hogy valamiképp bosszút akart állni a szomszédján. A fiú nem akarta a nő halálát és már meg is bánta tettét, mondta az Indexnek Fülöp Gergely hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A nőt a késszúrás lapockatájékon érte, súlyos, de nem életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. A Záhonyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított eljárást. A gyerek fiatal kora miatt nem büntethető, így ha lezárul a nyomozás, a gyámhatósághoz kerül az ügy, ők döntenek a fiú további sorsáról, így feltehetőleg állami gondozásba vételéről.