Lakóházakat fenyegetett az erdőtűz Újpalotán

2007.07.22. 14:16
Lezárta a rendőrség Újpalotán a Szentmihályi út és a Rákospalotai határút környékét, miután délután lángra kapott a Páskomligeti parkerdő, ahonnan két hajléktalant mentettek ki. A tüzet öt óra körül megfékezték, a mentők két tűzoltót láttak el.

"A tűz már semmit nem veszélyeztet, sikerült körülhatárolni, így ötösről visszaminősítettük hármas fokozatúra" - közölte az Indexszel Horváth András tűzoltószázados.

A helyszínen százhúsz ember dolgozik, huszonnyolc tűzoltóautóval. Oltás közben egy tűzoltó megsérült, egy rosszul lett. "Az egyiknek megrándult a dereka, a másik kimerült a nagy hőhatás következtében. Mindkettőjüket ellátták a mentők" - tette hozzá Horváth András.


Nézze meg képeinket!

Újpalotán délután gyulladt ki az aljnövényzet a Szentmihályi út és a Rákospalotai határút közötti erdőben. A szél miatt a lángok átterjedtek a lombkoronára, így már a környező lakóházakat, egy benzinkutat és több gáztárolót is veszélyeztettek.

A környéket a rendőrség lezárta, és a lakosság evakuálására is felkészültek, de végül csak egy lovardából kellett kimenteni az állatokat. Az útzár feloldásának időpontja egyelőre bizonytalan.


térkép: Google Maps

Emberek az erdőben

A Páskomligeti parkerdő 60–80 hektáron lángolt, a területről két hajléktalant kísértek ki a tűzoltók. Munkatársunkat a rendőrök arról tájékoztatták, hogy a tűz az erdő közepén keletkezett.

A fenyegető lángok miatt a lakók slagokkal locsolták kertjeiket. Munkájukat vízhiány nehezítette, ezért az FKF Zrt. tíz locsolókocsit küldött a helyszínre. Az oltáshoz Pest megyéből önkéntes tűzoltóegyletek is csatlakoztak. Beszállt az oltásba a Rendőrség is, a lángok megfékezésére bevetették a Rebisz vízágyúját.