Ufótechnnológiával mentené meg a Földet a kanadai exminiszter

2007.03.02. 00:50
Kanada volt védelmi minisztere, Paul Hellyer egy helyi lapnak nyilatkozva felszólította a világ országait, hogy hozzák nyilvánosságra mindazt, amit a Földön lezuhant ufókról tudnak.

A 83 éves Hellyer az Ottawa Citizennek adott interjújában kifejtette, hogy a kormányok rengeteg titkot őriznek az azonosítatlan repülő objektumokról, és ha a tudásukat bedobnák a közösbe, egy generáción belül meg lehetne fékezni a klímaváltozás hatásait. A nyugalmazott miniszter elvei logikusak: szerinte az ufók az űrbéli irdatlan távolságokat nyilvánvalóan nem fosszilis tüzelőanyagokkal tették meg, ezért az általuk használt járművekben alkalmazott technológiával egy emberöltő alatt le lehetne cserélni a Föld szénhidrogénekre épülő energiatermelését. A fosszilis tüzelőanyagok okolhatók ugyanis leginkább azért, hogy bolygónk légkörében feldúsultak a globális felmelegedést előidéző üvegházhatású gázok, mindenekelőtt a szén-dioxid.

Hellyer külön említést tett az ufóhívők legnépszerűbb összeesküvés-elméletéről, a roswelli incidensről – az új-mexikói kisváros mellett állítólag egy lezuhant ufó maradványait tüntette el az amerikai kormány 1947-ben. "Meg kell győznünk a kormányokat, hogy ne titkolják tovább, amit tudnak. Sokan vagyunk, akik azt gyanítjuk, hogy elegendő információ van a birtokukban a bolygó megmentéséhez" – fogalmazott a volt politikus.

A roswelli ufó. Állítólag.

Hellyer 1963 és 1967 között volt Kanada védelmi minisztere és miniszterelnök-helyettese, ő felügyelte a kanadai honvédelmi szervezetek sokat vitatott egyesítését. Elmondása szerint minisztersége alatt is kapott dokumentumokat lezuhant ufókról, ám akkor túl elfoglalt volt ahhoz, hogy jobban utánuk járhasson. 2005-ben egy konferencián jelentette be, hogy egy visszavonult amerikai tábornok megerősítette neki a roswelli ufó létezését. Ugyanekkor azzal sokkolta a kanadai közvéleményt, hogy beszámolt saját ufóészleléséről.