Majdnem összeütközött egy ufóval egy repülő

2008.10.20. 11:59
A brit védelmi minisztérium iratai szerint az Alitalia gépe mellett egy barna, rakétaformájú valami suhant el.

Majdnem összeütközött egy azonosítatlan repülő tárggyal az Alitalia egyik, Londonba tartó járata 1991-ben, derült ki a brit védelmi minisztérium nemrégiben nyilvánosságra hozott ufóaktáiból. "Vigyázz!" - kiálotta a gép kapitánya a másodtisztnek, amikor egy barna, rakétaformájú valami suhant el nem sokkal a gép felett. A BBC jelentése szerint a brit Polgári Légügyi Hatóság (CAA) és a katonai nyomozók nem találtak magyarázatot a kenti Lydd felett történt incidensre.

Az esetről azok az ufóakták számolnak be, melyeket nemrégiben tettek elérhetővé a brit Nemzeti Archívumban. A dokumentumok szerint a katonai nyomozók, miután kizárták, hogy a rejtélyes repülő tárgy rakéta, meteorológiai léggömb vagy űreszköz lett volna, lezárták a vizsgálatot.

A brit védelmi minisztérium eddig 19 megmagyarázatlan ufóincidens aktáját hozta nyilvánosságra online. A BBC értesülései szerint a következő négy évben összesen kétszáz aktát hoznak nyilvánosságra.

A most nyilvánosságra került akták között van olyan is, ami arról számol be, hogy az amerikai légierő egyik pilótáját utasították egy azonosítatlan repülő tárgy lelövésére Anglia felett. Az iratok között van egy levél egy nőtől, aki azt állítja, hogy a Szíriuszról származik, és ufójával a II. világháború alatt hajtott végre kényszerleszállást Nagy-Britanniában.