Kommandósok vigyáznak az ügyészekre?

2005.02.15. 13:06
Bár konkrét fenyegetés eddig nem érkezett, a kecskeméti ügyészség védelmet kért a rendőrségtől, hogy a szerbiai fegyvercsempészési ügyben eljáró ügyészeknek semmiképp ne essen bántódása. A hivatalos szervek nem erősítették meg, de nem is cáfolták a hírügynökségi információt.

Kommandósok vigyáznak a szerbiai fegyvercsempészési ügyben eljáró ügyészek biztonságára, értesült a HavariaPress. A hírügynökség úgy tudja, hogy a fegyveresek nemcsak a hivatalban őrzik az érintetteket, hanem a lakásuknál is őrszolgálatot teljesítenek. A HavariaPress információi szerint konkrét fenyegetés nem érkezett, de a kecskeméti ügyészség - munkatársainak biztonsága érdekében - fontosnak tartotta, hogy védelmet kérjen a rendőrségtől.

A hivatalos szervek nem erősítették meg, de nem is cáfolták a hírügynökség információit. "Nem kívánjuk kommentálni semmilyen formában a hírt" - mondta Ferenczi László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Index érdeklődésére. A megyei főügyészt - aki az üggyel kapcsolatban nyilatkozhatna - kedden nem sikerült elérni, mint kiderült csak szerdán tér vissza hivatalába.

Az ügy előzménye, hogy tavaly augusztusban egy kecskeméti benzinkútnál egy gépkocsiban fegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök. Akkor eljárás indult több ember ellen fegyvercsempészet gyanúja miatt. Az ügynek jelenleg tizenhárom gyanúsítottja van, közöttük a kilencvenes évek olajügyeiben érintett Csüllög Zsigmond és Ferencsik Attila. A Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben elkövetett fegyvercsempészet miatt nyomoz, a gyanúsítottak a rendőrség szerint engedély nélkül hoztak be különböző éles lőfegyvereket és lőszereket Szerbiából Magyarországra.