Megfojtottak egy újságárusnőt Kaposváron

2005.06.25. 13:00
Ismeretlen gyilkos után nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, ugyanis Kaposváron, az egyik lakótelepi újságosbódéban holtan találták az elárusítónőt. A feltehetőleg pénteken megfojtott asszony holttestét férje fedezte fel szombat reggel.

Kiküldetésből hazatérő férje fedezte fel annak a kaposvári nőnek a holttestét, akit feltehetőleg pénteken, napközben gyilkoltak meg a Füredi úti lakótelepen.

Pénz tűnt el

A férj szombat reggel, nyolc óra előtt a pavilonnál akarta felkeresni feleségét, azonban várakozása ellenére zárva találta a kis bódét. Mivel volt saját kulcsa, kinyitotta az ajtót, és így bukkant rá az asszony élettelen testére - mondta el az Indexnek Kokas Sándor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi azonnal értesítette a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az orvos szakértő elsődleges vizsgálata szerint az áldozatot megfojtották, a halál nagy valószínűséggel pénteken következett be. A gyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen, annyit tudni, hogy a külvárosi lakótelepen található újságos pavilonból valamennyi pénz is hiányzott.

Szemtanúkat keresnek

A panelházak tövében álló bódé külsején erőszakos behatolásnak nyomát nem találták a rendőrök. A szűk, körülbelül öt négyzetméteres helyiségben dulakodásnak sincs első ránézésre jele, válaszolta az Index kérdésére Kokas Sándor. A Füredi út a 67-es úttal párhuzamos, a pavilon a házakhoz közel, egymagában áll.

A megyei rendőrség bűnügyi osztálya szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot, több szálon is nyomozva az ismeretlen tettes után. Jelenleg még tart az adatgyűjtés illetve az esetleges szemtanúk felkutatása. Mivel a gyilkosság pénteken napközben történhetett, elképzelhető, hogy többen is látták az elkövetőt. Ezért a rendőrség kéri, hogy aki bármi használható információval bír, az jelentkezzen az ismert rendőrségi telefonszámok valamelyikén, vagy a megyei főkapitányságon.