Milliárdos vállalkozót lőttek le egy vadászaton

2005.10.12. 19:53
Kora reggel, a Mátrában, egy vadászaton társa lelőtte Bócsi Andrást. A 10 méterről leadott lövés a fején találta el a férfit.

Halálos vadászbaleset történt a Nógrád megyei Fenyvespusztán szerdán reggel. Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, egy vadász lőtte le a társát. Az RTL Klub úgy tudja, hogy a férfi a milliárdos fővárosi vállalkozó, Bócsi András.

Csömörön kigyulladt egy lovarda
Több ló is megsérült Csömörön, ahol kigyulladt egy istálló. Az MTV Híradója szerint három lovat kórházba szállítottak, de egyet el kellett altatni. A lovardát valószínűleg felgyújtották.
A vadász elmondása szerint egy vaddisznó mozgását látta a közelben, és 10 méterről, a golyós vadászfegyveréből leadott rá egy lövést. A lövéssel azonban 58 éves budapesti vadásztársát ölte meg.

Bócsi András szenvedélyes vadász volt, és az RTL szerint külön vadászterme is volt csömöri kastélyában. Alig egy hónapja ő volt a fővédnöke a Nógrád megyei vadásznapi ünnepségeknek is, amelynek házigazdája az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete mellett a Nógrád megye Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány volt. Szerdán reggel társával már hazaindultak, amikor Bócsi visszafordult. Visszafelé jövet máshonnan érkezett mint a többiek várták. A vadász ekkor lőtt. "Az már nyilvánvaló, hogy a vadászati szabályokat megsértették. Azt, hogy ki milyen mértékben, majd a szakértői vizsgálat fogja kideríteni" – mondta Kaszás Ottó.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított eljárást.