Vizesvödörben lett öngyilkos a macedón újságíró

2008.06.23. 12:16
Öngyilkos lett a cellájában az a macedón újságíró, aki több idős nőt kegyetlenül megölt, majd bűncselekményeiről szenzációs tudósításokat írt lapjának. Az újságíró egy vizesvödörbe fojtotta bele magát.

A macedón rendőrség szóvivője szerint Vlado Tanevski cellájában öngyilkos lett. Nem találtak olyan jelet, amely azt mutatná, hogy erőszak történt.

Az újságíróról a hétvégén bebizonyosodott, hogy megölt két 65 éves nőt, miután megerőszakolta és kegyetlenül bántalmazta őket. A rendőrség még egy 56 és egy 79 éves nő megölésével is gyanúsította, miután a házában és autójában a bűnösségét valószínűsítő bizonyítékokat találtak.

Az országos terjesztésű napilapja fővárosi szerkesztőségében "jó tollúként" számon tartott tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerőszakolt, összevert, műanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekről. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességről tanúskodó beszámolói.

Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekről vagy a nyomozók se tudtak, vagy ha igen, akkor nem közölték a nyilvánossággal.

A vizsgálatot végző nyomozók utaltak rá, hogy Vlado Tanevskinek nagyon rossz volt a viszonya idős, takarítónőként dolgozó anyjával. Bizonyított és feltételezett - az anyjához hasonlóan idős - áldozatai is mind takarítónők voltak, s olyan közintézményekben dolgoztak, amelyeket munkája során többször felkeresett.