Kisteherautó elé lépett egy gyerek

2008.04.30. 17:23
Kisteherautó elé lépett egy hatéves gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóhídvég belterületén, a jármű elsodorta a kisfiút, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kiszálló sofőrt és utasát megverte a gyerek apja és négy társa, az apukát őrizetbe vették.

Egy kisfiú a Borsod megyei Sajóhídvég épp egy fagylaltos autó mögül lépett ki, amikor elsodorta a kisteherautó. A gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gépkocsivezető és utasa azonnal kiszállt a járműből, ám ekkor ott termett a fiú apja és négy segítőtársa, akik mindkettőjüket megverték. A helyszínre érkező rendőrség a verekedő férfi segítőit már nem találta, de az apát őrizetbe vette.

Az utóbbi időben több hasonló eset történt. Január 15-én Ózdon sodort el egy ötéves gyereket egy autós, az apa ott is bántalmazta a sofőrt. A gyermek és az autó vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen hat hónap - két évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte az apát.

Olaszliszkán egy tiszavasvári tanár 2006. október 15-én gépkocsijával elsodort egy kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A pedagógust a gyermekei szeme láttára verték agyon. Az ügyészség nyolc személyt vádol különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel; az ügyben hétfőn tartották a legutóbbi bírósági tárgyalást.