Autók versenyeztek az utcán, két fiatal meghalt

2008.10.05. 01:25
Fiatalok ültek abban az autóban, aminek utasai egy országúti versenyzés miatt haltak meg.

Egy 18 és egy 16 éves fiú a helyszínen életét vesztette, amikor egy személygépkocsi egy szabályosan parkoló teherautónak ütközött szombaton éjjel Szolnokon, a Széchenyi körúton - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A jármű 17 éves sofőrje egy balkanyarban elveszítette uralmát a Chevrolet típusú kocsi felett, és az a jobboldalon parkoló tehergépkocsiba csapódott. A sofőrt és a mellette ülő 16 éves fiút súlyos sérülésekkel kórházba szállították, a hátul ülő két fiatal meghalt. A másik jármű - egy Peugeot - és utasai sérülés nélkül úszták meg a balesetet - tájékoztatta az Indexet Szabó Zita rendőr főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sérülteket a szolnoki Hetényi Géza kórházban ápolják, egyiküket az intenzív osztályon; állapotukról a kórház nem ad felvilágosítást.

Az elmúlt években több halálos kimenetelű baleset is történt közúti versenyzés miatt. Idén februárban a Bécsi úton egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, és a keresztirányú, majd hosszanti tengelye körül megfordulva az árokba borult. A gépkocsiból egy fiatal nő kirepült és életét vesztette, a mellette ülő férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A gépkocsiban a tűzoltók egy 2 év körüli gyermeket találtak, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A tragédiát valószínűleg gyorshajtás okozta, szemtanúk szerint az apa másik két autóval versenyzett, amikor elvesztette uralmát az autó fölött.

Pont egy éve, tavaly októberben történt egy súlyos baleset a Váci úton, amikor a versenyzés miatt lassítás nélkül száguldott át két autó a piros lámpán, az egyik azonban belehajtott egy kanyarodó Fordba. Egy embert válságos állapotban, egy másikat súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Bár öten is megsérültek és a két kocsi is ripityára tört, a másik versenyző lassítás nélkül hajtott el a helyszínről.

Még korábban tavaly szeptember 21-én éjjel történt nagy visszhangot kiváltó gyorsulási baleset, akkor egy Porsche és egy Lamborghini versenyzett, majd karambolozott a főváros M1-es és az M7-es autópálya közös, befelé vezető szakaszán. Akkor csak a két gyorsuló sofőr szenvedett sérüléseket, nem volt vétlen áldozata a balesetnek.