Gyorsulási verseny okozta a hármas balesetet

2003.11.20. 09:37
Autójuk gyorsulását mérték össze azok a fiatalok, akik hármas karambolt idéztek elő a Terézvárosban. A baleset kedden este, tíz óra után történt, a VI. kerületi Podmaniczky utca és a Bajza utca kereszteződésénél. A karambolban egy terhes nő és barátja súlyos sérüléseket szenvedett. A nő a kórházba szállítás után elveszítette magzatát. Az egyik vétkes autó utasai elmenekültek a helyszínről.
Elvesztette hét hónapos kisbabáját az a fiatal pár, akiknek az autójába kedd este belecsapódott két autó a Bajza és a Podmaniczky utca kereszteződésében - írja a Blikk. Az egyik autó sofőrje és barátnője elmenekült, maguk mögött hagyva a sérülteket, akiket a tűzoltók vágtak ki a roncsból. A pár a kórházban tért magához. Az orvosok azonnal megvizsgálták a terhes nőt, de a picinek akkor már alig vert a szíve - írja a Blikk. Nem sokkal később megállapították: a magzat menthetetlen.

Fotó: havariPress
A rendőrség adatai szerint egy BMW és egy Alfa Romeo sofőrje egyszerre ért a Podmaniczky utcába, ezért vetélkedni kezdtek, hogy melyikük a gyorsabb. A csaknem százas tempóval haladó két kocsi azonban a Bajza utca előtt összeütközött, majd mindketten nekicsapódtak egy szabályosan eléjük forduló Skodának is.

A balesetet az okozta, hogy a Dózsa György út felé haladó versengők egyikének "elfogyott a sávja", ezért erőszakosan próbált befurakodni a másik elé. Pillanatnyi, megszerzett előnyéből azonban egyik fiatal sofőr sem volt hajlandó engedni, ezért az egy sávra szűkülő úttesten a két autó összeütközött. Innentől az autók kormányozhatatlanná váltak, és irányíthatatlanul csapódtak be a Bajza utcánál lévő lámpás kereszteződésbe.

Ekkor ért oda egy, a keresztutca zöld jelzésénél kikanyarodó Skoda, amit telibe találtak a száguldó kocsik. Az erős ütközéstől a Skoda egy villanyoszlopnak csapódott, utasait súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

Fotó: havariPress

A BMW utasai elmenekültek a helyszínről, ellenük körözést adott ki a rendőrség. Az Alfa utasai sértetlenül úszták meg a balesetet.