Elfogták a fegyverkezős Index-videó egyik szereplőjét

2007.02.14. 14:09
Elfogta a rendőrség az Indexen megjelent, a tavaszi zavargásokra készülőkről szóló videófelvétel egyik szereplőjét. A másikat körözik.

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki egy, az Indexen megjelent videofelvételen politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt, mondta a BRFK szóvivője.

A múlt héten közzétett felvételen két férfi szerepel, mindkettőt azonosították. Egyiküket, egy 38 éves vecsési férfit, szerdán elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételeken, de azt állítja, részeg volt, és nem emlékszik semmire. Jármy Tibor elmondta, hogy házkutatást is tartottak a férfinál, de lőfegyvert és lőszert sem találtak.

A felvételen szereplő, az arcát is vállaló férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják. A szóvivő elmondta azt is, hogy a másik, az arcát egy sállal eltakaró férfi ellen országos körözést rendeltek el.

A videofelvételen a két férfi arról beszélt, hogy milyen fegyverekkel (számszeríj, félautomata fegyverek) készülnek a tavaszi zavargásokra.