Gyanúsítottak lettek a kötekedő vízilabdások

2007.12.03. 21:55
Két vízilabdás lett gyanúsított másfél héttel azután, hogy egy hajnali igazoltatáskor összeszólalkoztak a rendőrökkel. Kósz Zoltán valószínűleg ittasan vezetett, Petőváry Zsolt pedig dulakodott, tájékoztatott az ügyben eljáró Fővárosi Főügyészség.

Gyanúsított lett hétfőn Kósz Zoltán olimpiai bajnok és Petőváry Zsolt válogatott vízilabdázóból, miután másfél hete összeszólalkoztak az őket igazoltató rendőrökkel. Kósz Zoltánról közben kiderült az is, hogy valószínűleg ivott, mielőtt a volánhoz ült, mivel az ügyészség ittas vezetéssel is gyanúsítja.

A két korábbi válogatott vízilabdásnovember 23-án keveredett összetűzésbe több rendőrrel Budapesten, a Lánchíd közelében. A vita dulakodásig fajult.

Mivel rendőrök is érintettek, az ügyet így automatikusan az ügyészség vizsgálja. Hétfőn döntöttek: a sofőrt ittas vezetéssel és garázdasággal, társát pedig hivatalos személy elleni erőszakkal, garázdasággal és rongálással gyanúsítják, mondta Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Mindketten tettek vallomást, ám bűnösségüket nem ismerték be, tette hozzá.

November 23-án Kósz Zoltán vezette azt az autót, amelyet hajnalban állították meg a rendőrök az Alagút kijáratánál Budapesten. Az olimpiai bajnok sportolót megszondáztatták, ám többször sem volt értékelhető eredmény, ezért azt mondták, hogy vérvételre előállítják.

A kocsi utasa - a szintén válogatott vízilabdázó Petőváry Zsolt - nehezményezte az eljárást, veszekedni kezdett az egyenruhásokkal, majd a járőrautót is megrugdosta. A rendőrök ekkor kértek segítséget, végül mindkét sportolót előállították az I. kerületi kapitányságra.