Megint betontömböket raktak a vonat elé

2007.11.06. 10:45
A hétvégén Budaörs közelében egy mozdony a sínekre rakott betontömböknek ütközött. Hasonló eset történt a múlt héten Magyarbánhegyesen is. Az elkövetőket ott elfogták, három fiatal heccből tett akadályokat a sínre.

A hétvégén Budaörs közelében egy mozdony ütközött a sínekre rakott betontömböknek - ezt az esetet kedden hozta nyilvánosságra a rendőrség. A mozdony kocsik nélkül haladt Budaörsről Komárom felé, mikor három, a sínre rakott betontömbnek ütközött, mondta Kanyog Andrea, a Budaörsi Rendőrkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek.

A vonatban két és félmilliós kár keletkezett, de senki nem sérült meg. A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást. Ha elfogják és a bíróság elítéli a felelőst, legalább három évig börtönben kell majd ülnie. Kanyog Andrea elmondta, hogy Pest megyében az utóbbi években nem történt olyan eset, amikor ilyen súlyosan veszélyeztette volna valaki a vasúti közlekedést.

Legutóbb Békés megyében történt hasonló. Október végén Magyarbánhegyes közelében egy vonat ment neki a vágányra rakott betontömbnek. Sérülés itt sem volt, de az érintett vonalon több órán át szünetelt a vasúti közlekedés.

A rendőrség a hét végén elfogta azt a három embert, akik a gyanú szerint a betontömböt az érkező vonat útjába rakta Magyarbánhegyesnél.

A Havaria Press közlése szerint a három magyarbánhegyesi lakos beismerte tettét. Tettüket csak jó heccnek szánták, és egy hasonló kísérletük már korábban is volt.

Hétfői kihallgatásukon elmondták, hogy egy tévéképernyőt is kitettek a sínekre és messziről figyelték, mi fog történni. Az első esetben a vonat nem károsodott komolyabban, amikor viszont egy betontömböt tettek a sínre, a szerelvény megállt és mozgásképtelenné vált. A rendőrség mindhármuk ellen büntetőeljárást indított.