Ittasan gázolt és cserbenhagyott egy VPOP-ezredes

2005.08.01. 11:49
Gyalogost gázolt egy személyautó Visegrádon vasárnap hajnalban, a vezető segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. Az Index úgy tudja, hogy a kocsit a VPOP egyik kiképzőiskolájának parancsnoka vezette, a férfi valószínűleg ittas volt, és túl gyorsan hajtott, amikor elütötte az úton átsétáló fiatalembert.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának egyik ezredese segítségnyújtás nélkül elhajtott, miután vasárnap hajnalban elgázolt egy 42 éves férfit Visegrádon. A baleset hajnali három körül történt, mondta el az Indexnek a balesetet szenvedett férfi barátja. A 11-es főúton Esztergom felől 150 kilométer/órás sebességgel érkezett egy Skoda Octavia. A sofőr fékezni próbált, a kocsi azonban megcsúszott és az úton két barátjával átsétáló férfit elütötte.

Az elgázolt férfi - aki a visegrádi Szent György Lovagrend solymásza - az ütközéstől a levegőbe repült, a kocsi áthaladt alatta és csak ezután csapódott a teste az aszfalthoz. A férfi mindkét lábszára szilánkosra tört, és eszméletét veszítette.

A Skoda sofőrje nem állt meg, hogy segítséget nyújtson, gázt adott, és elmenekült a helyszínről.

Az esethez közel tartózkodtak a visegrádi rendőrök, akik azonnal értesítették szentendrei kollégáikat. Az Index úgy tudja, hogy nekik sikerül megállítani az autót, de csak úgy, hogy leszorították az útról egy szentendrei benzinkútnál.

Gyorshajtás

A sérültet a mentők a budapesti Árpád kórházba vitték, ahol vasárnap délig műtötték, a törött csontokat összeszegecselték, állapota jelenleg kielégítő, az orvosok szerint azonban több hónapba telhet mire lábra tud állni. "Erős testalkatának, magas termetének köszönheti, hogy túlélte a balesetet, bármelyikünk ottmaradt volna a helyszínen" - mondta barátja az Indexnek.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, annyi bizonyosnak tűnik, hogy az ezredes autója megengedettnél nagyobb sebességgel haladhatott, erre utal az is, hogy a helyszínelő rendőrök hatvankét méteres féknyomot találtak a baleset helyszínén. Egy mai személyautó negyven méteren áll meg százas tempóról.

Ittasan vezett

Mivel a balesetben egy fegyveres testület tagja érintett, ezért a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja a történteket. Az ügyészségi nyomozókhoz még nem érkeztek meg az ügy aktái, az Index meg nem erősített forrásból úgy tudja, hogy a VPOP egyik kiképzőiskolájának parancsnoka vezette ittasan a Skoda Octaviát. Pontos tájékoztatást későbbre ígért a megyei ügyészség.

A VPOP sajtóosztálya az Indexnek nyilatkozva szűkszavúan annyit kívánt az esethez hozzáfűzni, hogy az ezredes szolgálati időn kívül okozott balesetet, és hogy a Skoda Octavia nem a VPOP szolgálati járműve volt.