Halálra taposták a Wal-Mart eladóját a fekete pénteken

2008.11.28. 21:48
A Wal-Mart Long Island-i üzletében pénteken meghalt a cég egyik alkalmazottja, amikor a nyitásra váró vásárlók betörték az ajtót, és eltaposták a férfit.

A Bloomberg.com híradása szerint az akansasi Wal-Mart központ a "tragikus helyzetet" tette felelőssé a halálesetért, és azt hangoztatta, hogy a cég számára mindig is a munkatársak és a vásárlók biztonsága volt legfontosabb.

A 34 éves alkalmazottat a hálaadást követő hagyományos "fekete pénteken" taposta el a tömeg, amikor hajnali 5-kor berontott a leárazásokat kínáló New York-i boltba. A rendőrök nem hozták nyilvánosságra az áldozat nevét.

A híradások szerint mintegy kétezren várták az ajtónyitást pénteken. A rendőrség szerint a hátulállók olyan erővel nyomták a várakozók első sorait, hogy a bejárati ajtó kifordult a sarkából, és bedőlt az üzletbe. A betóduló emberek ekkor döntötték le a lábáról, majd több százan meg is tapostak az ideiglenes megbízással alkalmazott eladót.

A férfit kórházba szállították, de belső sérülései miatt már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrök vizsgálják a biztonsági kamerák felvételeit, és azt fontolgatják, hogy büntető feljelentést tesznek, bár valószínű, hogy nehéz lesz beazonosítani valakit a vásárlók közül, aki személy szerint felelőssé tehető a balesetért.

A tömeg egy részét nem nagyon zavarta a tragédia, és tovább vásárolgatott annak ellenére, hogy az eladók megpróbálták őket távozásra bírni. A boltot végül a kiérkező rendőrök zárták be. A Wal-Mart 70 százalékos leértékeléssel csábította a vevőket az idei fekete pénteken.