Traktorral támadt a rendőrökre a fény harcosa

2008.10.14. 19:41
Hosszú perceken keresztül üldözte dózerjével az elfogására kiérkező rendőröket egy magát a "fény harcosának" nevező bedrogozott férfi Dnyepropetrovszk belvárosában.

A férfi utólag azt mondta, hogy nem akarta megölni a rendőröket, csupán "a valóság útjára" akarta őket téríteni. A redőrséget egy autószalon éjjeliőre értesítette arról hajnali 4 órakor, hogy egy részeg traktoros száguldozik járművével a közeli parkolóban álló kocsik között, írta kedden a Szegodnya c. ukrajnai lap hírportálja.

A JCB márkájú dózer volánja mögött ülő férfi a bejelentő szerint egyik kezében egy konyhakéssel hadonászik, s jobbra-balra fennhangon átkokat szór. A közlekedésrendészet közelben tartózkodó járőrkocsija azonnal a helyszínre érkezett, s üldözőbe vette a rikoltozó ámokfutót.

Az utóbbi azonban egy idő múlva megunta a dolgot, 180 fokos fordulatot tett, leengedte a traktor tolólapátját, s most már ő kezdte kergetni a rendőrautót, miközben azt ordította, hogy ő a "fény harcosa", s most megleckézteti a "sötétség katonáit".

A nem mindennapi hajsza körülbelül tíz percig tartott. Ekkor a traktoros nekihajtott egy betonoszlopnak és a járműve bedöglött. Az elfogásakor is a késével hadonászó, zavartan viselkedő férfit némi dulakodás után sikerült végre lefegyverezni és megbilincselni.

Az őrszobán harsányan tagadta, hogy egy kortyot is ivott volna. Legfeljebb maximum három szál füves cigarettát szívott el, mondta. Cselekedetét azzal indokolta, hogy éjjel isteni látomása volt. Azt a sugallatot kapta, hogy a fény harcosaként isten szeretetére és a helyes útra kell térítenie a sötétség katonáit, mely utóbbiakat ő a rendőrökben vélte felismerni.

Mikor közölték vele, hogy garázdaság és a rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés címén eljárást indítanak ellene, azt kiáltotta: Mindenek fölött van egy felsőbb akarat!