Marha voltam, hogy megmutattam, hol a holttest

2008.06.10. 09:29
Miután visszatért Szerbiából, a határon nyomban letartóztatták azt a férfit, aki miután megfojtotta, kotrógéppel ásta el zsarolóját. Az elkövető maga mutatta meg a rendőröknek a holttest helyét, de később ezt a tárgyalás után már nagyon bánta, mivel tíz évet kapott.

Tíz év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Zala Megyei Bíróság azt a zalaegerszegi elkövetőt, aki 2006 augusztusában megfojtotta az őt zsarolni próbáló férfit. Az emberölésben segédkező volt alkalmazottjára első fokon öt év börtönbüntetést szabtak ki, írta a Zalai Hírlap.

A zalaegerszegi férfi vorhotai műhelyében szóváltást követően összeverekedett áldozatával, hosszú percekig fojtogatta. Volt alkalmazottját kérte meg, hogy segítse lefogni a védekező embert. A holttestet kotrógéppel Teskánd határába szállította és ott elásta. Az áldozat gépkocsiját Székesfehérvárra vitték, másnap a volt alkalmazott semmisítette meg az autóban felejtett iratokat.

A férfi tettének elkövetése után többnyire Szerbiában tartózkodott, hazatérésekor tartóztatták le a határon. A rendőröknek ő mutatta meg, hol ásta el a holttestet. Az elsőrendű vádlottat hétfőn a tárgyalóteremből a börtönőrök vezették ki, mert az ítélet kihirdetése után a férfi felpattant és az ajtó felé indulva a következő megjegyzést tette: marha voltam, hogy megmutattam, hol a holttest, soha nem bizonyították volna rám.

A megyei bíróság a férfi előzetes letartóztatását továbbra is fenntartja, és elrendelte a volt alkalmazott előzetes letartóztatását is.