Bunugy

Pintér felfüggesztette beosztásából a belső elhárítás vezetőjét

Szabó Pétert halált okozó ittas járművezetéssel gyanúsítják

2001. 03. 14., 17:27 | Frissítve: 2001. március 14., szerda 18:02

A belügyminiszter felmentette beosztásából Szabó Péter rendőr dandártábornokot, akit a Pest Megyei Főügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsított. A belső elhárítás első embere március 6-án belerohant egy IFA-tehergépkocsiba. A tábornok mellett ülő beosztottja az ütközés következtében életét vesztette. Az esetleges ittasságát igazoló orvosszakértői jelentést mindezidáig nem kapta meg az ügyészség, de a hivatal képviselője közölte, vannak olyan adataik, amelyek alátámasztják ezt a feltételezést.

Pintér Sándor belügyminiszter március 15-ei hatállyal felmentette Szabó Péter rendőr dandártábornokot a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál betöltött vezető beosztásából - tájékoztatta Csányi Klára, a Belügyminisztérium főosztályvezetője közleményben az MTI-t szerdán.

A Pest Megyei Főügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsította kedden Szabó Péter dandártábornokot. A belső elhárítás első számú vezetője március 6-án este az általa vezetett Opel Vectrával belerohant egy kanyarodó IFA-tehergépkocsiba. A tábornok mellett ülő beosztottja az ütközés következtében életét vesztette és a tábornok, illetve a teherautó vezetője is sérüléseket szenvedett.

Orvosszakértői jelentés még nincs, csak adatok

Az üggyel foglalkozó főügyészhelyettes annyit mondott: vannak adatok arra nézve, hogy Szabó Péter dandártábornok italt fogyasztott a baleset előtt, de az orvosszakértői jelentés még nem áll rendelkezésre. A halált okozó ittas vezetés 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, a teherautó vezetőjét vétkessége esetén 1-5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

A Pest Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal az IFA vezetőjét is meggyanúsította halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével. Az eljárás feladata lesz tisztázni a többi között azt is, hogy ténylegesen melyik gépkocsivezetőt milyen mértékig terheli felelősség a halálos közúti balesetért.

hirdetés
hirdetés