Bunugy

Büntethető a Fekete Angyal

Elkészült az elmeorvosi vizsgálat

2001. 05. 31., 14:06 | Frissítve: 2001. május 31., csütörtök 14:50

A többrendbeli gyilkossággal gyanúsított F. Tímea büntethető, mert az elmeorvosi vizsgálat megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt. A Fekete Angyalként elhíresült ápolónő ügyvédje most további szakértői véleményekre vár, addig védencét sem hallgatják ki újra a rendőrök.

Megérkezett F. Tímea, a Fekete Angyalként elhíresült ápolónő elmeorvosi vizsgálatának eredménye - tájékoztatta az Indexet Szőgyényi József, a lány ügyvédje. A szakértői vélemény szerint a bűncselekmény elkövetésének idején a lány beszámítható volt. Az ügyben ezen kívül nincs előrelépés, várják a további vizsgálatok eredményét. Azóta védence előzetes letartóztatásban van, az orvosi vizsgálatok befejeztével a rendőrség feltehetőleg újabb kihallgatásokat és szembesítéséket fog elrendelni.

'Csak segíteni akart'

F. Tímea állítása szerint nem ölni akart, hanem a beteg fájdalmán enyhíteni. Ugyanakkor nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a halál gyorsabb bekövetkezését az is elősegítette, hogy engedély nélkül adott be vénás injekciókat nekik. A BRFK a huszonnégy éves ápolónőt többrendbeli emberöléssel gyanúsítja.

Nyírő Gyula Kórház
A rendőrségi nyomozás főként a nővér vallomására alapul. Petőfi Attila, a BRFK Életvédelmi Alosztályának vezetője korábban az Indexnek beszámolt arról, hogy kihallgatták a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának dolgozóit, és ennek során egy segédápoló azt állította, hogy öt esetben látta amint Tímea engedély nélkül adott be injekciókat a betegeknek. Ezeknél már lehet bizonyítani a nővér bűnösségét, de a Fekete Angyal közel negyven gyilkosságot ismert be.

A kórház beperelte Mikola Istvánt

A Nyírő Gyula Kórházban történt tragédia miatt az intézmény egyik belgyógyászati osztályát átmenetileg bezárták, de az ÁNTSZ jelentős hiányosságokat nem tudott feltárni. Az egészségügyi miniszter az ország kórházaiban is átfogó vizsgálatot indított, hogy elejét vegyék a hasonló eseteknek.

A Nyírő kórház vezetői szerint az egészségügyi miniszter megsértette az intézmény jóhírét a Fekete Angyal kapcsán tett kijelentései miatt, ezért kétmillió forintról szóló keresetet nyújtottak be a bíróságra. Ezen kívül azt is sérelmezik, hogy az egyhetes bezárás 3,7 millió bevételkiesést okozott. Ezt szintén jogi útra kívánják terelni.

hirdetés
hirdetés