Bunugy

Merénylet volt a gázrobbanás

Vállalkozó volt az áldozat

2001. 06. 19., 08:24 | Frissítve: 2001. június 19., kedd 08:35

Nem baleset, hanem robbantásos merénylet történt hétfő este a VII. kerületi Dembinszky utcában. A ház alagsorában történt gázrobbanásban egy vállakozó férfi meghalt, barátnőjét pedig súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők a Honvéd kórházba. A hétfő tragédia a legsúlyosabb merénylet a fővárosban évek óta. Ötven lakás lakóit ki kellett telepíteni.

Robbantásos emberölés miatt nyomoz immár a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hétfő esti gázrobbanás ügyében. A Dembinszky utca 10. szám alatti ház alagsorában történt detonációban életét vesztette egy 48 éves budapesti férfi, egy 21 éves nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az első hírek szerint valószínűleg a ház pincéjében felgyülemlett gáz robbant fel elektromos szikra következtében - közölte a tűzoltóság szóvivője.

Az áldozat a HavariaPress információi szerint játékautómaták üzemeltetésében volt érdekelt. A tv2 arról számolt be, hogy a férfi Mercedesét két évvel ezelőtt már felrobbantották, de a vállakozó akkor nem sérült meg.

A robbanás után - tévesen - az terjedt el, hogy közel tíz ember megsérült. A detonáció a ház bejárati részét, az alagsor egyik lakását és a lépcsőházat rongálta meg elsősorban. Több mint 50 lakásból ki kellett menekíteni a lakókat, ugyanis a gázvezeték berobbanásától tartottak a tűzoltók. A ház előtt megrongálódott öt parkoló autó, valamint számos ablak tört be a nagy erejű robbanás miatt.

hirdetés
hirdetés