Bunugy

Részegen gyilkolt a rendőr

2001. 06. 29., 13:49 | Frissítve: 2001. június 29., péntek 14:08

Őrizetbe vették azt a budapesti rendőrt, aki csütörtök éjszaka a XIX. kerületi Casablanca borozóban összeszólalkozott egy másik társasággal, majd a verekedéssé fajuló vita során egyiküket lelőtte, másikukat pedig súlyosan megsebesítette.

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vették azt a rendőrt, aki szolgálati idején kívül, ittas állapotban agyonlőtt egy férfit, egy másikat pedig megsebesített csütörtökön késő este Budapesten - nyilatkozta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrt a reggeli órákban a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai gyanúsítottként meghallgatták, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A rendőr egy négy-öt tagú társasággal a XIX. kerületi Casablanca borozóban szórakozott, amikor a társaság tagjai eddig ismeretlen okból összevesztek, majd egy másik csoport tagjaival dulakodni kezdtek. A verekedés közben a szolgálaton kívüli rendőr elővette engedéllyel tartott önvédelmi fegyverét és egy lövést adott le a földre, majd hármat a másik társaság két tagjára.

A lövések következtében egy ember meghalt, egy másik pedig a karján és a lábán megsebesült.

hirdetés
hirdetés