Bunugy

Magyar gyanúsított az osztrák szülőgyilkosságban

Csak csalt, vagy bűnrészes volt a kidobóember

2001. 04. 02., 13:29 | Frissítve: 2001. április 02., hétfő 13:43

Magyar gyanúsított is van abban az egész Ausztriát megrázó bűnügyben, amelyben társai segítségével egy 21 éves főiskolás fiú a szó szoros értelmében lemészárolta szüleit Badenben. A magyar kidobóember az ötödik tettestárs a brutális gyilkossági ügyben, de a vád még nem tisztázott ellene.

Egy magyar férfit is azzal gyanúsítanak, hogy, része van abban az egész Ausztriát megrázó bűnügyben, amelyben társai segítségével egy 21 éves főiskolás fiú a szó szoros értelmében lemészárolta szüleit Badenben. Az alsó-ausztriai kidobóember ugyanis a gyilkos Oliver Probernek azt ígérte, hogy 6000 schilling fejében szerez egy ukrán bérgyilkost. A pénzt átvette, de azt mondta, hogy a gyilkost lelőtték. Kárpótlásul viszont adott egy port Probernek, azzal, hogy az méreg, amellyel megölheti szüleit.

Az örökségért gyilkolt

A magyar férfi tagadja, hogy tudott volna a gyilkosság tervéről, s állítja, hogy a por a testépítők által víztelenítésre használt szer volt. A szülők ettől rosszul voltak, s életük utolsó napjaiban nem is dolgoztak emiatt. Emiatt egyelőre nem tudni, hogy az ellene felhozott vád gyilkosságban való bűnrészesség, vagy pusztán csalás lesz-e. A rendőrség most azon töpreng, hogy a magyar férfi, aki maga is testépítő, talán valóban nem tudott a gyilkosság tervéről, vagy nem vette azt komolyan, és csak egy kis pénzt akart kihúzni a későbbi gyilkosokból: ebben az esetben ellene a vád "csupán" csalás lenne.

Oliver Prober egyébként az örökségért gyilkolt - amelyben egy balatoni ház is szerepel -, de ha a bíróság elítéli szülei megöléséért, az örökségre méltatlanná válik, azaz nem kaphatja meg azt. A fiatalember kevesellte a zsebpénzét, hónapok óta hanyagolta a főiskolát, s attól tartott, hogy szülei rájönnek.

hirdetés
hirdetés